Meer info? Bel 06 53 29 19 84 of stuur een e-mail.
Merwemond

Merwemond

De Merwemond kunnen we met recht een Multifunctioneel werkschip noemen. In 2006 is dit werkschip gebouwd in Werkendam bij Instalho/Concordia Shipyards en hebben we samen met hen dit concept bedacht.

Door jarenlange ervaring bij diverse aannemers zag ik de noodzaak om laag bij het water te kunnen werken. Dat is niet makkelijk te realiseren, daar er ook weleens ruwe werkomstandigheden zijn, zoals golfslag en dergelijke. Dus moest het een laag en een hoog schip worden. En het liefst ook heel stabiel om een grote heikraan aan boord te kunnen hebben. Zodoende zijn we op het idee gekomen om een losse ponton in het schip te integreren. Dat betekent dat het schip zelf dus af moet kunnen zinken, zodat de ponton in en uit het schip kan varen. Zodoende kan diezelfde ponton dus ook gekoppeld worden in de breedte van het schip. Er ontstaat nu een werkplatform van bijna 14 meter breed. Ook is de ponton in staat om zelf te kunnen varen, met behulp van een platliggende schroef, zodat er op heel ondiep water gevaren kan worden. Deze wordt zowel radiografisch als handmatig bediend.

In het schip is ook rekening gehouden om sonderingen uit te kunnen voeren. Een vrachtwagen kan bijvoorbeeld dwars door het schip heen sonderingspijpen de grond in drukken.

De accommodatie van het schip is een riante stuurhut (5mx6m) met keuken en eethoek/werktafel, een bureau. Onderdeks zijn er 2 slaapkamers en een badkamer.
De werkplaats is volledig ingericht en heeft een 2e wc.

Het schip is volledig ingericht, zoals lasapparatuur (elektrisch/co2), plasmasnijders, snijbranders en alle gebruikelijke gereedschappen.

Technische gegevens van de ponton:

  • Lengte: 17.5m
  • Breedte: 6.75m breed
  • Holte: 1.28m
  • Diepgang: 35cm
  • Hoofdmotor: Isuzzi 200pk, platliggende schroef
  • Spudpalen: lengte 4m of 9m.

Lengte: 34.50m

Breedte: 6.75m

Holte: 2.51m

Diepgang: 1m

Laadvermogen: 96 ton

Hoofdmotor: 400pk DAF

Boegschroef: 50pk

Generator: 65kva

Generator: 12,5kva

Overige: Vast opgestelde autolaadkraan: type Fassi 42t/m, 19,5m lang, wat betekent in de praktijk dat direct naast het schip 15ton gehesen kan worden en op een afstand van 18,5m uit het schip kan het

Overige: 2 hydraulisch bedienbare spudpalen op te lengen van 7m tot 25m

Video

Galerij

merwemond7
merwemond6
merwemond5
merwemond4
merwemond3
merwemond2
merwemond1